Hyatt Denver Tech

Hotel Lobby Redesign, Denver, CO
SAVE PROJECT
DOWNLOAD PDF
Creating PDF

Atmospheric Landscape


THE CHALLENGE:

FRCH was asked by Hyatt to update the Public Spaces, Restaurant and Bar areas to reflect the vibrant Denver of today. Originally constructed in 1989, the Hyatt Regency Denver Tech Center had not seen a significant renovation since its opening. The goal was to develop a design that could be constructed in four continuous phases that allowed the hotel to remain fully operational throughout.

THE RESOLUTION:

The intent was to create an overall aesthetic that was an abstract and atmospheric representation of the Denver landscape through the use of natural materials. The Registration Desk Pods were seen as Geodes found in the landscape that were cut and left with polished bronze finishes on the desktop and ceiling. The renovated monumental stair uses frosted mirror as its cladding to capture the Denver sunlight and reflect it onto the registration level. The restaurant design joins together the three-meal-a-day restaurant with the bar, Root 25, to allow greater flexibility between the individual F&B venues. The restaurant also features a teardrop shaped Private Dining Room that anchors the composition. Layered shear drapes soften the hard architecture of the existing atrium. The overall result is a warm and inviting public space that reinvigorates the entire hotel and is a bright reflection of the vibrant Denver area.


RELATED PROJECTS